Menu

6 ГОДИНИ ИЛИ 200 000 КМ ГАРАНЦИЯ
 • 6 godini tcm 3039 530629
 • 6yw image

Новата 6 години или 200 000 км гаранция става стандартна за всички модели Toyota без допълнително доплащане и влиза в сила за всички поръчки на Toyota със старта на Автомобилен Салон София 2015 - от 17 октомври 2015.
Досегашната гаранция 5 години или 160 000 км се удължава с още 1 година и 40 000 км без промени в обхвата на покритието и администрирането й. На практика, това означава удвояване на заводската гаранция от 3 години или 100 000 км!
Новата 6 години или 200 000 км удължена гаранция е осигурена директно от Toyota Motor Europe  и Тойота Балканс, официални представители на марките в Европа и България.

Предимства

Основните предимства на тази гаранция, предоставена директно от Toyota Motor Europe пред предлаганите на българския пазар удължени гаранции са:
Комплексност на покритието на гаранцията, съобразено с философията на Toyota, че клиентът е на първо място. Едновременно с това бързо взимане на решение за гаранционен ремонт, директно от Оправомощените Сервизи на Toyota в България. Полза за клиентите е и улесненото администриране на гаранцията, идентично със заводската.
Разбира се клиентите на Toyota, ще са сигурни в стриктното спазване на всички стандарти и процеси за извършване на ремонт, предписани от производителя, Toyota Motor Corporation и за всеки автомобил Toyota ще се поддържа пан-европейска Електронна Сервизна Книжка.

Удължената гаранция 6 години или 200 000 км продължава да покрива 203 групи елементи в автомобилите, разделени в 15 основни секции, подробно изброени в Сертификат за Удължаване на Заводската Гаранция.

В рамките на тези 15 включени секции е важно е да се подчертае, че удължената гаранция 6 години или 200 000 км покрива включително дюзите и турбината при дизеловите двигатели, както и повечето елементи от окачването на автомобилите.
Затова 6 години или 200 000 км гаранция на Toyota е една от най-комплексните и всеобхватни гаранции в България, която осигурява пълно спокойствие на клиентите!

Основните елементи, които не се покриват от удължената гаранция са:

 • Акумулатор
 • Амортисьори
 • Части на съединител
 • Изпускателна система
 • Всички гумени уплътнения
 • Проникване на вода в купето
 • Износени и скъсани детайли 
 • и други елементи, които не са включени в Сертификата за Удължената Гаранция

Основните параметри при администриране на удължената гаранция 6 години или       200 000 км на Toyota са:

 • За целия гаранционен период на автомобилите, администратирането на заводската и удължената гаранция се извършва по един и същи начин от Оправомощените Сервизи на марките.
 • За периода на заводската гаранция 3 години или 100 000 км. са валидни условията, посочени в Гаранционната и Сервизна Книжка на автомобила, а за периода на удължената гаранция, от третата до шестата година и от 100 000 км до 200 000 км са валидни условията, посочени в Сертификата за Удължаване на Гаранцията, който ще бъде част от Гаранционната и Сервизна Книжка на автомобила.
 • Гаранционните ремонти се извършват по стриктните стандарти на Toyota за сервизиране и ремонт на автомобилите.
 • Единственият ангажимент на клиентите за периода на гаранцията ще бъде да обслужват автомобилите си спрямо предписанията на производителя.
 • По време на целия гаранционен период 6 години или 200 000 км, се поддържа Електронна Сервизна Книжка на автомобилите за направените периодични технически обслужвания. С други думи няма да е необходимо клиентът да доказва с хартиен носител, че е обслужвал коректно автомобила си при възникването на гаранционен проблем, а оправомощените сервизи ще могат по електронен път да го проверят. Дори автомобилът да е обслужван в сервиз на Toyota в чужбина, ако данните са въведени в Електронната Сервизна Книжка, сервизите на Toyota в България ще могат само на базата на тази информация да извършат гаранционния ремонт.
 • Транспортирането до най-близкия сервиз на Toyota при гаранционен проблем се покрива от производителя само в обхвата на заводската гаранция 3 години или 100 000 км.
 • Заводската гаранция 3 години или 100 000 км е с пан-европейско покритие, спрямо описанието в Гаранционната и Сервизна Книжка, а от третата до шестата година и от 100 000 км до 200 000 км, гаранционен ремонт може да се се извършва само в Оправомощените Сервизи на Toyota в България, Румъния, Македония и Албания.

10 Години Безплатна Грижа за Хибридната Батерия

От всички основни агрегати в автомобилите единствено хибридната батерия не се покрива от удължената гаранция 6 години или 200 000 км. За нея Тойота Мотор Европа и Тойота Балканс предлагат отделна, още по-добра програма: 10 Години Безплатна Грижа за Хибридната Батерия, която гарантира на клиентите пълно спокойствие за безупречната работа и високата пазарна стойност на техния Toyota хибрид за цели 10 години!
Програмата 10 Години Безплатна Грижа за Хибридната Батерия става стандартна за всички хибридни модели Toyota без допълнително доплащане и влиза в сила за всички поръчки на Toyota от утре – 17 октомври 2015
Заводската гаранция на всички компоненти на хибридната система на Toyota и Lexus, включително на хибридната батерия е 5 години или 100 000 км.
10 Години Безплатна Грижа За Хибридната Батерия е революционна програма, която удължава грижата за хибридната батерия от петата до десетата година, като гарантира на клиентите на Toyota и Lexus пълно спокойствие за безупречната работа и високата пазарна стойност на техния хибриден автомобил за цели 10 години!
Програмата включва 5 последователни, напълно безплатни диагностични теста на хибридната система, придружени от сертификати, всеки от които удължава грижата за хибридната батерия с още 1 година или 15 000 км и осигурява безплатна смяна на батерията при евентуален дефект.
 
 • toyota web garantiya 555x249 tcm 3020 240368

Удължената гаранция 6 години или 200 000 км продължава да покрива 203 групи елементи в автомобилите, разделени в 15 основни секции, подробно изброени в Сертификат за Удължаване на Заводската Гаранция:

   1. Двигател

   2. Горивна система (бензин)

   3. Горивна система (дизел)

   4. Охлаждаща система

   5. Механична скоростна кутия

   6. Автоматична скоростна кутия

   7. Разпределителна кутия и Диференциали

   8. Задвижване

   9. Окачване

10. Кормилно управление

11. Спирачна система

12. Климатична система / Парно

13. Електрическа система

14. Купе

15. Хибридна система